Гөбәдия. (1 уртача таба өчен)

Камыр:Show more
* 1 стакан сөт;
* 5 аш кашыгы эретелгән ак май
* 2 аш кашыгы үсемлек мае;
* 1аш кашыгы каймак
* чеметеп кенә тоз;
* 1 бал кашыгы шикәр комы;
* 1 бал кашыгы чүпрә.
* онны чама белән салабыз, камырның йомшаклыгына карап.

Эчлек:
* 1 стакан дөге;
* 1,5 стакан йөзем;
* 4 йомырка
* 200 гр ак май
* 1 стакан тулыр-тулмас шикәр комы;
* 1,5 стакан корт.

Эш барышы:
1 стакан сөтне җылытабыз, шикәр комы, әз генә тоз, ике төрле майны, каймакны, чупрәне салып болгатабыз да он салып камыр басабыз. Камырыбызны җылы урынга кабарырга куябыз.

Эчлек ясау:
кәстрүлгә су салып кайнатып чыгарабыз, эз генә тоз, 1 аш калагы көнбагыш мае салабыз да юылган дөгебезне салып бүрттереп алабыз. Дөгене тишекле чүмечтән сөзәбез.

Ясау өлеше:
Кабарган камырны кунага төшерәбез, ике өлешкә бүләбез. Берсе олырак, икенчесе кечерәк. Олы дигәнен җәеп майланган табага урнаштырабыз, корт салабыз беренче катка, икенче катка бүрттерелгән дөге белән юылган йөземне шикәр комы белән болгатып салабыз, 3 нче катка йомырканы эре угычтан уып салабыз, ак май эретеп сибәбез дә, икенче камырыбызны җәеп өстенә ябабыз. Гөбәдия өстенә валчык, умач уып сибәбез. 1 аш калагы шикәр комы, 2 аш калагы он, 1 аш калагы ак май. Мичтә пешерәбез. Тәмле булсын. Сезне яратып Мәрьям.
____________________
Губадия. (Для 1 средней сковороды)

Тесто:
* 1 стакан молока;
* 5 столовых ложек топленого сливочного масла
* 2 столовые ложки растительного масла;
* 1 столовая ложка сливок
* щепотка соли;
* 1 чайная ложка сахара;
* 1 чайная ложка дрожжей.
* муку кладем умеренно, в зависимости от мягкости теста.

Начинка:
* 1 стакан риса;
* 1,5 стакана изюма;
* 4 яйца
* 200 г сливочного масла
* 1 неполный стакан сахара;
* 1,5 стакана корт (красный творог).

Ход работы:
Подогреваем 1 стакан молока, кладем сахар, немного соли, два вида масло и сметану, дрожжи, муку перемешиваем и замешиваем тесто. Ставим тесто для выпечки в теплое место.

Сделать начинку:
в кастрюлю наливаем воду, доводим до кипения, кладем немного соли, 1 столовую ложку подсолнечного масла, кладем промытый рис и готовим. Рис процеживаем через дуршлаг.

Составная часть:
Тесто выкладываем на доску, разделяем на две части. Один побольше, другой поменьше. Выкладываем на смазанную маслом сковороду, выкладываем корт на первый слой, на второй слой выкладываем промытый рис и изюм с сахаром, на 3-й слой натираем яйца через крупную терку, посыпаем сливочным маслом и выкладываем второе тесто(крышку). Сверху губадию посыпаем крошкой (1 столовая ложка сахара, 2 столовые ложки муки, 1 столовая ложка сливочного масла). Выпекаем в духовке. Пусть будет вкусно. С любовью, Марьям.
0 people reacted
13 views
Десерт, который напоминает о детстве

Для приготовления сметанного слоя нам понадобится: Show more
- 400 г сметаны
- 100 г сахара
- 15 г желатина
- 150 г воды

Для шоколадного слоя используем:
- 400 г сметаны
- 120 г сахара
- 30 г какао-порошка
- 15 г желатина
- 150 г воды

Угощайтесь на здоровье и наслаждайтесь каждым кусочком!
0 people reacted
13 views
Эремчек шариклары!!
Үзем ясаган эремчектән, эремчек рецепты бар - -алдагы видеоларда рецепты бар.Show more
Ярты кг йомшак эремчеккэ 2 йомырка, 5 аш калагы песок, 1 чәй калагы разрыхлитель, 1 стакан тулар тулмас он салып камыр басам. Камырдан бәләкәй генә түгәрәкләр ясап көнбагыш маенда пешереп алам.
Пешкән камырларны салфетка җәелгән тарелкага алам, мае саркысын өчен. Мин тоз салмыйм, эремчек үзенчә бер төрле тәмле болай да.
Бетте китте, бик җиңел эше.
Күптән элек әбиләр пешергән тәмлүшкә инде бу дускайларым. Сез эремчек ризыкларын яратасызмы??
Кулинария. Тәм-Том Мәрьям
__________________
Творожные шарики!!
Из творога, который я сделала сама, рецепт творога есть в предыдущих видео.
На полкило мягкого творога кладу 2 яйца, 5 столовых ложек сахара, 1 чайную ложку разрыхлителя, 1 неполный стакан муки и замешиваю тесто. Разогреваем масло и обжариваем шарики в масле до румяного цвета на небольшом огне. Снимаем с огня и выкладываем на бумагу(салфетку), (посыпаем сахарной пудрой при желании)..
Я не солю, творог по-своему вкусный и так.
Очень очень легко.
Давным-давно бабушки готовили эти сладости. Вы любите творожную еду??
Кулинария. Тәм-Том Мәрьям
0 people reacted
20 views
Камыр белэн тэжрибэ ясый торгач, буген искиткеч тэмле камыр ясадым. Узем дэ бу хэтле ук булыр дип котмэгэн идем, белгэн булсам эчлегенэ балан салмаган булыр идем)))))(коры камырын гына пешерепShow more ашарлык:)))) )
Рецепт язганда мина ин авыры кулэмен язу, чонки экспериментлар ясаганда улчэп нитеп тормыйм.
50гр(+ - )маргаринны он остенэ кыргычтан кырдым, шуна бер уч тутырып песок, бер чэй калагы разрыхлитель салып, яхшылап удым. Шуна бер йомырка, ике аш калагы(чумэлэкэй) сметана, ике аш калагы майонез, 4 аш калагы сыек май,чеметем тоз салып камыр бастым. Камыр йомшак, кулга ябышмый торган булды. Мин эчлек эзерлэгэнче ял итте.
Эчлек: 2,5 чашка(кофе чашкасы) песок, 1чашка он, 1 чашка крахмалны бергэ бутадым.
Камырны бик юка итмичэ жэеп табага салдым, камыр остенэ бер кат песоклы катнашма, анын остенэ баланны жэйдем хэм калган кушылманы балан остенэ жэеп бетердем.
Духовкада, 40 минут чамасы пешердем. Ныклап суынып беткэнен котэргэ туземлек житмэде, эчлеге катканын котсэн эйбэт булыр иде дэ бит, тизрэк тэмен белэсе килэ шул. Э тэме, эйткэнемчэ, искитмэле. Камыры эйбээт. Бу камыр кубрэк алма пирогына барырга тиеш, чонки баланнын ачысы камырнын тэмен "оттенять" итэ. Эбизэтелне пешереп карагыз!)))))
Автор Резеда
0 people reacted
12 views
Муравейник.
1 пачка-маргарин эретэм,
2-йомырка, Show more
1 стакан-песок,
разрыхлителне ике порциягэ берне салам мин+ он,
камыр каты да, йомшак та булмасын. Элек тёркадан уткэрэ идем, э хэзер табага жэеп кенэ куям да, пешереп алам, кайнар килеш уам... камыр эзер...
Крем:
1 порциягэ-
1 вареный сгущёнка,
3 аш калагы ак май,
3 аш калагы бал--бергэ жылытып болгатам ,
бер масса килгэнче..
Крем белэн, уалган камырны бергэ кушып, нинди формада кирэк узегезгэ, шулай итеп оясез, савытка да ярый, минеке сыман пакетларга да ярый, шар формасында эвэлэсэгез дэ ярый. Минем монда 3 порциялек, балалар кайтуга алдан эзерлэп куям, алып китулэренэ эзер, бозыла торган эйбер тугел чонки. Мин инде куп ясагач мороз-ка тыгам, эз ясаганда холод-ка тыгарга , катсын очен.
___________________________________________
Муравейник.
1 пачка маргарина
2 яйца,
1 стакан песка
Разрыхлитель кладу для двух порций один пакетик, + мука,
тесто не должно быть ни твердым, ни мягким. Раньше я его перетирала через терку, а сейчас готовлю на сковороде, а затем измельчаю, пока горячее.
Крем:
1 порция:
1 вареная сгущенка
3 столовые ложки сливочного масла
3 ложки меда, подогреваю ингредиенты и смешиваю
С кремом смешайте тесто и раскатайте его в любую форму, которая вам нравится, можно и на тарелку, можно и в пакеты упаковывать. У меня здесь 3 порции, которые я заранее упаковываю, чтобы дети могли их взять, хранить можно долго. Я кладу в морозилку, когда делаю много, если нет, то просто ставлю в холодильник, чтобы застыло.
Приятного аппетита!
1 person reacted
27 views